Carl Ljungquist

Carl Ljungquist

Sportreporter Jönköpings-Posten – Redaktion

 

Tre minuter kvar till nedsläpp. Pulsen höjs, adrenalinet börjar strömma till samtidigt som musiken i ishallens ljudanläggning dånar. Tre gånger 20 minuters intensivt arbete väntar. Nästan som om man själv är ute på isen i full mundering och med skridskorna på. Matchstart – fingrarna trummar över tangentbordet. Tankarna snurrar. Det gäller att klura fram bra vinklar att använda efter matchen och något spännande att skriva i en analys på slutsignal. 

Matchen är över. Analysen är klar. Ut på Twitter, ut på Facebook. Där kommer nyhetspushen från liveredaktionen. HV71 vann med 3–0. In i omklädningsrummet. Snacka med matchhjälten, med den debuterande junioren och gör ett tv-klipp. Lyssna igenom intervjuerna, skriv. Skicka ut på sajten. Twittra, Facebooka, pusha i sportapparna. Mullsjö AIS har samma kväll spelat match borta mot Dalen. Ringer deras tvåmålsskytt. Skriver. Skickar ut på sociala medier...

Så kan en kväll på Jönköpings-Postens sportredaktion se ut. Om man som jag tycker om när pulsen höjs och när det finns mycket att göra är det alldeles utmärkt att arbeta som sportjournalist. Som sportreporter på Hall Media får man göra i stort sett allting. Det är ofta bara att blåsa på. Skriva långa reportage, krönikor, listor och matchtexter. Krydda det med tv-klipp, poddar och dagligt arbete i sociala medier. Det är ett roligt jobb där bollen alltid är i rullning.

carl.ljungquist@jonkopingsposten.se

Teamtailor

Employer branding från Teamtailor